דילוג לתוכן הראשי

קצת כמו, קצת לא, אבל הרבה יותר בריא. מנה של בריאות.





כל פעם כשהילדים שלי יוצאים לטיול, ומבקשים חטיפים,
אני חושבת לעצמי: "מי צריך את הדברים הכ"כ לא בריאים האלו"?
מצד שני, גם אני, כשיצאתי לטיולים שנתיים, לא ויתרתי על הביסלי והתפוצ'יפס
האהובים והמיתולוגיים.
בלית ברירה, אני מעמיסה עליהם כל טוב של שומן רווי, ואומרת לעצמי: "נו, מילא".
כשראיתי את הפרסומות של חטיפי מנה בטלוויזיה, אמרתי לעצמי: "וואלה, נראה מעניין":





כשהציעו לי לקבל אותם להתנסות, 
שמחתי. 
נו, מה לעשות, גם עלי פרסומות עובדות לפעמים(-:
בני הנוער שלי חגגו על החבילה עם המוצרים,
והאמת, לא נעים לי להגיד, אבל גם אני לא טמנתי את ידי מחוץ לשקית(-:
כן, גם אני אוהבת חטיפים!!!
אני אסקור את המוצרים לפי חוות הדעת של הילדים ושלי,
ואני אתחיל עם המוצר שאני חושבת שהוא הברקה,
חטיף תפוחי אדמה בטעם שוקו מייפל. 
הורס!
אכלתי אחד, כי פתחתי אותו לצילומים.
ואז עוד אחד. 
ועוד אחד.
ועוד אחד.
ועוד אחד.
עד שהבנתי שחיסלתי חצי שקית!
אבל אז נכרתי שוב בפרסומת מהטלוויזיה.
נזכרתי שהחטיפים של MANA מוצגים כבריאים יותר מהמתחרים.
אז בדקתי.
החטיפים בעלי תכולת שומן רווי נמוכה- רק 2-3% לחטיף במקום 9-16% בחטיפים המקבילים בשוק. הפטנט הייחודי שפותח במיוחד עבור mana עושה שימוש בשמן קנולה, במקום שמן הדקלים המקובל בתעשייה, ומכיל כמויות שומן רווי גבוהות במיוחד, המזיקות לבריאות, גורמות לסתימת עורקים, מגבירות סיכויים למחלות לב ומעלות את רמת הכולסטרול הרע. חטיפי מנה מיוצרים על בסיס שמן קנולה, שעשיר באומגה 3 - חומצה חיונית להתפתחותו התקינה של הגוף, בעיקר לילדים.
אני מאוהבת!!!
ואת הלבבות שוקו מייפל אתם חייבים לנסות. אני התמכרתי(-:
לבבות- חטיף תפוח אדמה בצורת לבבות ב-3 טעמים: קלאסי, גריל, שוקו- מייפל:




הצ'יפסונים היו חביבים בהחלט, החבר'ה שלי חיסלו מהר, אפילו לא הספקתי לטעום.
צ'יפסונים- חטיף צ'יפסי בצורת טבעות בטעם קלאסי:




גם חטיפי הפרונטו היו טעימים מאד, והשתלבו לי נהדר עם גבינת שום-שמיר ועם קוטג' זיתים.
פרונטו- חטיף ב- 3 טעמים: קלאסי, נאצ'וס, גריל:





ועכשיו אני עוברת לפטיש הילדות שלי.
ביסלי!
טוב, זה לא בדיוק ביסלי, זה קראנצ'וס של MANA, 
אבל הטעם כמעט זהה, הטעמים הידועים והמוכרים בגרסה בריאה יותר ופחות שומנית,
וכחובבת ביסלי פלאפל וגריל, אתם יכולים להניח שלא נשאר מהן כלום.
מה שלא ברור לי, למה MANA לא גיוונו עם הצורות, ועשו "אחד לאחד" את הצורות המוכרות עם הטעמים המוכרים.
אבל מ'כפת לי, זה טעים(-:
קראנצ'וס- חטיף ב-5 טעמים: ברביקיו, גריל, בצל, פיצה, פלאפל:





מה שפחות אהבנו(ברוב קולות) הם חטיף שנקרא "רב דגנים".
פיזור הזעתר לא היה אחיד,
היו חלק מהיחידות שהיו עמוסות בכמות בלתי נעימה של זעתר, 
והמוצר הזה של MANA הוא הפחות מוצלח מהמוצרים שטעמנו.
חטיף עשיר במיני דגנים ובסיבים תזונתיים, מופחת שומן רווי באופן משמעותי (רק 1.5-1.8% שומן רווי לאריזה של 40 גרם), במגוון טעמים: קלאסי, זעתר, ושמנת בצל:



בפעם הבאה שהילדים שלי יצאו לטיול,
אין לי ספק שאת הביסלי המוכר והאהוב שאני קונה להם אחליף בגרסה הבריאה יותר של MANA, וגם את חטיפי הצ'יפס למיניהם.
הכל הרגיש לי פחות שומני ויותר נעים, על הידיים לא נשאר לי מעטה של שמן,
וחטיף הלבבות שוקו-מייפל, עליו אני בכלל לא מוכנה לוותר(-:

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.