דלג לתוכן הראשי

מסעדה בירושלים, כזו שכיף לי לחזור אליה שוב, ושוב, ושוב :)






ירושלים.
עיר ש(כמעט)תמיד כיף לחזור אליה.
יש בה הכל מהכל, גם באגף הקולינאריה.
הביקור הקודם שלי במסעדת "ערבסק" במלון אמריקו קולוני היה נפלא, טעים ונעים.
אם בא לכם להיזכר, אז הנה, כאן.
אחרי חוויה כמו זו של הפעם הקודמת, שהזמינו אותי שוב לבקר בבר הקיץ של אמריקן קולוני, כמובן שלא יכולתי לסרב.
"ברור", אמרתי :)
ושוב, אין מקום לטעויות.
נכון, האוכל לא זול, אבל הוא טוב.
ממש טוב.
והכי חשוב, תמיד אפשר לאכול שם דברים מקוריים או כאלו שאין בשגרת היום יום שלי.
הפעם אכלתי טחול ומוח.
מעניין כמה אינטיליגנציה הייתה במוח הזה :)
קבלו אותו, המוח הראשון שטעמתי בחיי, והוא היה טעים.
כן, זה מוזר קונספטואלית לאכול מוח, אבל התמודדתי בכבוד :)
מוח טלה מטוגן בפירורי לחם: 95 ש"ח



טוב, עכשיו, כשקיבלתי מוח נוסף, אני יכולה לחזור למנות הראשונות.
כל מנה שיוצאת מהמטבח של אמריקן קולוני היא יצירת אמנות.
האמת, כולנו הרי אוכלים קודם כל עם העיניים, וזה כבר פותח את התיאבון :)
הביקור הפעם היה בבר הקיץ של המלון, ששודרג והרגיש כמו ביקור בחצר אירופאית קסומה.
המון דוברי אנגלית, והמון אוכל עם סטייל וייחודיות.


פתחנו עם מנה נפלאה. 
השילוב בין הטונה לאבטיח יצר ניגוד טעמים מקסים.
סשימי טונה עם אבטיח: 95 ש"ח



כמה אני יכולה להגיד שאני אוהבת כבד? כנראה שהמון.
אז שוב אני אומרת: אני אוהבת כבד.
קצוץ, או במחבת עם יין על פירה, או פטה.
כבד אווז זו בכלל חוויה מענגת :)
דוז פואה לפואה גרה!
הכבד היה מעולה. פשוט מעולה.
כבד אווז ביין: 104 ש"ח


זו הייתה מנה מעולה.
כנראה שאני אחזור על המשפט הזה עוד הרבה, כי הכל היה כ"כ טעים שם!
אין ספק שדיוויד, שף המלון, מוכשר בצורה יוצאת דופן.
חזה אווז בשומר ואגסים וגבינה גורגורזולה: 89 ש"ח


קרפצ'יו.
מרענן, מיוחד, מוגש בצורה שונה ממה שמגישים אותו ברוב המקומות, שזה
מיץ לימון, שמן זית, פרמז'ן וארוגולה. 
פה הוא היה אחר, ונו, כמו כל השאר, טעים להפליא :)
קרפצ'יו ברזאולה: 95 ש"ח


הספיחה הוא בצק שמרים עם בשר טחון, והוא אחד מהמאפים הכיפיים ביותר שיש!!!
קיבלתי עכשיו חשק להכין ספיחה.
זה בטח יקרה בימים הקרובים :)
ספיחה: 78 ש"ח


עוף בגזר. 
לא טעמתי אותו, אז אני רק מראה לכם איך הוא נראה :)
אבל באחריות: טעים.
אין שם משהו לא טעים :)
פילה עוף עם זרעי פרג, הוגש עם מרק גזר: 65 ש"ח


השילוב המושלם!
פרושוטו ואבוקדו: 82 ש"ח


קבלו מנה מדהימה. ממש.
אחת מהבחירות המעולות שלי לערב הזה,
הייתי מזמינה עוד אחת כזו בכיף גדול.
קוקי סאן ג'ק: 99 ש"ח


המנה הזו הייתה טובה, אבל פחות הלהיבה אותי.
טוב, צריכה להיות מנה אחת שאני פחות אוהבת, ובערב הזה באמת היה קשה למצוא מנה לא ראויה.
בשר עם עגבניות, צימוקים וצנוברים: 99 ש"ח


את המנה המשגעת הזו אכלתי גם בביקור הקודם ב"ערבסק".
מנה שמקבלת ציון מעולה, בזכות הטוויסט של השרימפס, צרפת מתערבבת עם המזרח התיכון.
יופי של מנה!
שרימפס פלאלפל: 94 ש"ח


מנכ"ל המלון תומאס ברונטלי, איש חביב וחייכן, בא להגיד שלום:



את מחלקת האיברים הפנימיים והמנות העיקריות פתחתי עם המוח, שכבר בסיפרתי עליו בהתחלה, אבל מכיוון שהוא שייך לעיקריות, אני מציינת שוב שהוא היה מעולה, רך ונימוח, מענג ומעורר השראה :)


עוד איבר שזו הפעם הראשונה שיוצא לי לאכול, טחול.
פחות היה טעים לי מהמוח, אבל גם המנה הזו חוסלה במהרה :)
טחול ממולא באורז, צנוברים, צימוקים, שום, פלפלים ועשבי תיבול: 90 ש"ח


ממולאים זו אהבה קטנה שלי, ועלי הגפן היו נפלאים, התחשק לי לקחת קופסה הביתה:)
עלי גפן ממולאים (מנה צמחונית): 104 ש"ח


זו עוד מנה טעימה מאד, ובכלל, תבשילי קדרה של בשר עם ירקות חביבים עלי במיוחד.
הבשר היה רך בטירוף, מתובל מדויק, וכולנו השמענו קולות של הנאה צרופה.
כתף טלה בבישול ארוך עם ירקות מעורבים: 145 ש"ח



מנת הירקות המאודים הייתה לא מתחכמת, פשוט ירקות מאודים,
אבל צבעונית וטעימה.
ירקות מאודים: 70 ש"ח


סגרנו את הערב עם פלטת קינוחים מבלבלת, שוב צץ השילוב שאופייני מאד במסעדה של "אמריקן קולוני", 
בין אירופה למזרח התיכון, בין אוכל "בוטיק" ל"אוכל רחוב".
בקלאווות, קינוחי קוקוס, טראפלס ועוד:







מסעדת ערבסק, מלון אמריקן קולוני



לואי ונסן 1, ירושלים
טלפון: 057-9443014



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?