דלג לתוכן הראשי

מלון שרתון מציג: שבוע קולינרי במסעדת אוליב ליף עם שפים מפרו. חגיגה דרום אמריקאית!



אתמול אכלתי ארוחת ערב מיוחדת.
כזו, שלא זוכים לאכול כל יום, מידיהם שך שני שפים שהגיעו מדרום אמריקה, או אם להיות מדויקת יותר - מפרו.
יש משהו מאד מרגש בלטעום מאכלים ומנות מתרבויות וממדינות אחרות.
אתמול זו הייתה פרו, שבשיתוף פעולה עם מלון שרתון ת"א מביאה את מאכליה אלינו לצלחת, כדי שכולנו נוכל לחגוג את שבוע הקולינריה הפרואנית בארץ.

ערב הפתיחה לחגיגות נערך אתמול בערב, במעמד שגריר פרו בישראל, גוסטבו אורטו.
המסעדה המארחת היא מסעדת אוליב ליף שבמלון שרתון ת"א, מסעדה שנמצאת ממש מול חוף ימה של תל אביב, ומספקת אוכל טוב, אוויר נפלא במרפסת שבחוץ, ושקיעה מופלאה.
את ארוחת הערב אתמול אכלנו באולם הפנימי והאלגנטי, שגם הוא משקיף לים התיכון.
החוויה בערב בפתיחה הייתה מקסימה במיוחד, בזכות המוזמנים, האווירה האלגנטית והיוקרתית, והאוכל המיוחד.
במסעדה יוגש בשבוע הקרוב תפריט על טהרת המטבח הפרואני, תפריט מיוחד וחגיגי , אשר נבנה ע"י שני השפים של מלון שרתון לימה שבפרו, שף פייטרו לואיס ריקסה קמפוס (שני משמאל) ושף האנס באלבין סיירה(שני מימין), שהגיעו במיוחד לישראל לחגיגות, ובנו תפריט פרואני כשר.
Chef Peitro Luis Ricse Campos and chef Hans Balvin Sierra
בתפריט מוצעות מנות מסורתיות לצד מנות מודרניות, והוא מתבסס על חומרי גלם הנפוצים במטבח הפרואני, כגון: דגים, קינואה, תירס, בשר, צ'ילי ועוד.
מה טעמנו בארוחה החגיגית אתמול?


למנה עיקרית הוגשו צלעות טלה משגעות, ולקינוח - סופגניות פרואניות כשלצידן סורבה פסיפלורה וריבת חבושים.
ספינג', מישהו? :)
חגיגות המטבח הפרואני יתקיימו בין התאריכים 15-24 לאוגוסט במסעדת הדגל של מלון שרתון תל אביב , אוליב ליף.
התפריטים הפרואנים יוגשו לצד התפריט הרגיל של המסעדה ויהיו זמינים בצהריים ובערב, בין הימים א'-ה'.
תפריט ארוחת צהריים (12:30-15:00) 

תפריט ארוחת ערב (19:00-22:30)



אוליב ליף (במלון שרתון)
הירקון 115 , תל אביב
טלפון להזמנת מקומות: 03-5219300
תודה למלון שרתון, לשפים, ולשגרירות פרו על האירוח והחוויה :)




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?