דילוג לתוכן הראשי

רשומות

הילדים משתעממים בחופש? זה הזמן לטכנודע, יש גם לילה מטורף!

לפני שבועיים הייתי עם הנערה בת ה-18 שלי (אוטוטו מתגייסת!) במלון נחשולים.  שמענו שבטכנודע בחדרה יש תערוכה מעניינת ששווה לראות, תערוכת הולגרמות. "בואי נלך", אמרתי לה. "זה גם ככה על הדרך הביתה". "נראה לך שיהיה לי מה לעשות שם?" היא שאלה. "ברור", עניתי. "הולגרמות זה מקסים". "טוב, נו", היא אמרה. "אולי נמצא שם פוקימונים מעניינים". הגענו ל טכנודע . הטכנודע נמצא ממש צמוד לכביש החוף, כך שכמעט לא סטינו מהדרך. דבר אחד בטוח: מרוב הנאה, זמן לפוקימונים לא היה לה :) הילדה שלי, או הנערה האהובה שלי, כ"כ נהנתה, שנראה לי שכמה תמונות ימחישו שגם ילדים גדולים ימצאו את המקום כחווייתי, משמח, ולרגעים גם מאתגר. אז הנה, נערה בת 18, שמתלהבת בטכנודע, ואם היא נהנתה - תאמינו לי - קחו את הילדים שלכם :)

נוטרישף. המקום האידיאלי לחובבי מטבח, גאדג'טים, ואפייה.

בשבילי, חנויות כלים, אביזרים וגאדג'טים למטבח - זו אהבה. אהבה קטנה שלי. אני נכנסת לחנויות כאלו, ועומדת נפעמת. אני רוצה את הכל. בעצם, כמעט הכל, כי את הרוב כבר יש לי :) כשמזמינים אותי לראות חנות שלא היכרתי, שכל כולה אביזרי מטבח - אני אף פעם לא מסרבת. לכו תדעו איזה גאדג'ט חדש אני עדיין לא מכירה, איזה סיר חדש עדיין לא מיששתי.

מתכון לקרקרים נהדרים מדגנים וקטניות - 2016, שנת הקטניות :)

קטניות זה כיף. קטניות זה חמין, זה מרק אפונה, זה מג'דרה, וזה חומוס. ועוד, כמובן. קטניות זה אושר, זה מטבח ביתי, וזה גם מטבח שף - כפי שהוכיח לנו השף יוסי שיטרית. בסדנה עם השף למדנו על הקטניות, אכלנו מנות שף מעולות, וגם שמענו הרצאה מעניינת על קטניות וחשיבותן בתפריט שלנו.

הנעליים עם הפטנט הכי מדליק - כל יום לוק חדש :)

תאמינו לי - אני לא נוסעת סתם לחיפה. כשסיפרו לי על גאליבל, ועל הפטנט שהם הביאו מברזיל - לא הסכמתי לוותר. לקחתי את עצמי, נכנסתי לרכב, ונסעתי צפונה, לחיפה. שאלתי את עצמי בדרך הארוכה והפקוקה: "למה עשיתי את זה?", ועניתי לעצמי: א. כי אני אשה, ואף אשה לא מוותרת על נעל חדשה. ב. כי הפטנט הזה הוא לא נעל אחת חדשה, הוא 15 נעליים חדשות  :) ההשקה הייתה נוצצת. המוני אנשים הסתערו על החנות, ומדדו... רצועות. 

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

מיט קיטשן. מסעדת בשרים כשרה מליגת העל.

כולם יודעים שאני קרניבורית לא קטנה.  בשר טוב, מבחינתי, הוא אושר גדול. תנו לי ביס מפילה משובח, מאנטריקוט מדיום, או מסינטה מעולה, ואני בהיי. את שני השפים הצעירים, שף נדב נצר ושף אלעד לוי, יצא לי להכיר בדיוק באותו מקום, רק בשם מסעדה אחר, "שיין אנד שארפ" . מהיום אמרו: מיט קיטשן.   מסעדת הבשרים בין הטובות בעיר, ובטוח שזו מסעדת הבשרים הכשרה הכי טובה בת"א. 

המהפכה של התורכים, ראלקו, ודניאל חסון. מה הקשר? :)

בשבוע שעבר הוזמנתי למסיבת עיתונאים לרגל חגיגות שנה לזכיון של ראלקו על המותג בלומברג, מותג גרמני מצליח. ראלקו רכשה את הזיכיון על המותג לפני כשנה, ומשיקה אותו מחדש בישראל. Blomberg הוא מותג מוביל בעולם המשווק בלמעלה מ-50 מדינות ומתמחה במוצרי חשמל שמשתלבים בהתאמה מושלמת לבית. הרצאה הייתה בסימן "בהרמוניה עם הבית שלך". מי שנתן את ההרצאה על שילוב מוצרי החשמל בחללים בצורה כ"כ מדויקת, היה המעצב דניאל חסון, שהראה מצגת של דירות בעיצובו, בהן מוצרי החשמל הופכים להיות רהיט משלים בחדרים השונים.

מושיק רוט ודובדבני מבשלים יוגורט דנונה, ואני מכינה לכם צזיקי. הכי יוגורט.

התאספנו כמה פודי'ס משפיענים לסדנת בישול עם מושיק רוט.  כן, כן, האיש והכוכבים. רואה כוכבים, ולא רק בלילה.  (אהמממ, וגם לא מפסיק לדבר עליהם). בתפקיד הסו שף השובב היה דובדבני.  כן, כן, ההוא עם החיוך והצחוקים. לפעמים אני שואלת את עצמי אם הוא יכול או יודע להיות רציני. כנראה שלא ממש, וטוב שכך. 

סי גארדן - גן אירועים חיפאי בסטייל.

בשבוע שעבר לקחתי חלק במסיבת ההשקה של גן אירועים מקסים ויוצא דופן. הימים - ימי הקיץ החמים, הלחות - בעיצומה, אבל שום דבר לא מנע ממני להנות באירוע הכ"כ מושקע, ובעיקר בזכות האוכל המצוין שהוגש. מישהו יודע לעשות את העבודה ב סי גארדן, אולם האירועים החיפאי  :)

עוגת דובדבנים ונקטרינות, וגאדג'טים מדליקים שכדאי להכיר :)

את העוגה הבחושה הזו אני מכינה כבר שנים. זו עוגה שהיכרתי באחת התוכניות של אהרוני, כשאני הייתי באחת התקופות הלחוצות של חיי, וכל מה שרציתי זה מתכונים קלים ומהירים, והרבה מתוק. במקור, העוגה היא עוגת שזיפים. עונת הדובדבנים הייתה לאחרונה בשיאה, וכך גם חוסר היכולת שלי לעמוד בפניהם. אז קניתי המון :) אכלתי חמש, עשר, עשרים, ועדיין - נשארו המון. החלטתי להכין עוגת דובדבנים, כדי שלא אצטרך למצוא את עצמי מול דובדבנים שהולכים וקמלים לאיטם במקרר. רציתי קצת יותר מ"רק דובדבנים", עוד קצת צורה וצבע, אז ניצלתי גם את שלוש הנקטרינות שהיו בבית.

מתכון לבראוניז שלי. הכי פשוט, הכי טעים.

שוקולד הוא אחד מהדברים שיכולים למוטט אותי. מעונג, כמובן. אין כמעט ילד בעולם שלא גדל לתוך עוגת יומולדת של שוקולד עם סוכריות צבעוניות, מתוקה להפליא, עם קרם שוקולד של ילדות מתוקה. ככל שהתבגרתי, תהליך שקורה לכולם, הבנתי את הקסם שבשוקולד. שוקולד החלב "כבר לא", ושוקולד מריר איכותי תפס את מקומו בעולם שלי. כשנסעתי לתערוכת השוקולד בפריז עם חברתי השוקולטיירית מיה שטרן, הבנתי מה זה שוקולד "אמיתי". המרקמים, הטעמים, ממש ארץ האפשרויות השוקולדיות הבלתי נגמרות. מסקנה סופית: אני אוהבת שוקולד. את עוגות השוקולד המתוקות של פעם, תוך כדי תהליך ההתבגרות, החליפו עוגות מרירות יותר, שוקולדיות יותר, עם אחוז מוצקי קקאו גבוה יותר. שלוש תוספות שהולכות לי הכי טוב עם שוקולד: אגוזים/קפה/תפוז. בגלל שהבת שלי עדיין "ילדה" שלא אוהבת שוקולד+תפוז ובטח לא שוקולד+קפה, הכנתי בראוניז אגוזים, הלכתי על הקז'ואל. שהיא לא תגיד שאני דואגת רק לעצמי:)

מסעדת כיתאבון עם ערוסה בשר, והממולאים של פאתינה זועבי. יום בנצרת

לא מעט פעמים ביקרתי בנצרת. עיר מיוחדת, מעורבת, קדושה, ומרגשת. גם מבחינה קולינארית, נצרת היא אחת ויחידה. אוסף של מסעדות ערביות מעולות, עם אוכל משובח ואירוח לבבי, כמו שהערבים יודעים לארח. מה שקרא: "פותחים שולחן". הביקור בנצרת הפעם התמקד במסעדת כיתאבון. פתחו שולחן :)

ערב משכר בלאגו עם שי חי ותניה, עומרי וקסניה, ועם קוקטיילים שעשו שמח :)

בעיניי, לאגו ראשון לציון הוא האולם הכי שווה לאירועים. לא משנה אם זה חתונה, ארוע חברה, או כל אירוע אחר - לאגו הוא המקום המושלם. האולם עם האוכל הכי טעים, עם הקינוחים הכי הורסים, עם המשקאות הכי מוטרפים. אני אסביר לכם למה לאגו הוא האולם הכי טוב לאירוע שלכם :)

אין ספק שהן נאות :) קולקציית הקיץ של טבע נאות.

סנדלים, סנדלים, סנדלים. פעם, היו לנו תנ"כיות. בהדרגה, הן השתכללו. תנ"כיות מסוגננות. ואז באה טבע, עם "תנ"כיות סטייל", אבל צבעוניות ואופנתיות. מאז שטבע פרצה אל חיינו, עם שניים שלושה סוגי סנדלים, שהיו תחת קטגוריית "סנדלי נוחות", היא לא מפסיקה להפתיע.

מובידה טאפאס בר. לא לוותר על סוקוטיני :)

השף קובי קטני ואשתו מאיה הם זוג צעיר שחזר לא מזמן מאוסטרליה.  קובי, השף והבעלים, עבד באוסטרליה במסעדות במלבורן, שם התגוררו בני הזוג 12 שנה. כשחזרו לארץ, קובי ומאיה החליטו לפתוח מסעדה בעיר הולדתו של קובי - ירושלים.  מאיפה הגיע השם "מובידה"? מובידה מדרילניה (La Movida Madrilena) היא תנועה תרבותית-חברתית נהנתנית, שפרחה במדריד לאחר מות פרנקו. המוטו של התנועה היה: חירות, נהנתנות, דמוקרטיה ואהבה. ממש אידיליה :)

קוסמטיקה הרבליסטית או קוסמטיקה קלינית? וגם: מה הקשר בין תמר לשיער? יופי של פוסט :)

היום, יופי של פוסט. או אולי, פוסט של יופי. או שניהם :) הוא מלא בהמלצות למוצרי טיפוח שווים, שניסיתי לאחרונה, וששווה לספר לכם עליהם. וכן, אני כותבת "לכם" בכוונה, ולא רק "לכן", כי אני מאמינה שגם גברים צריכים לטפח את עור הפנים ואת השיער שלהם. מתי אשה נראית הכי טוב? כשיש לה עור פנים בריא, ושיער מטופח.

ג'ירף מתחדשת. קוויקס!

ג'ירף זה כבר מוסד. מוסד אהוב, האמת. מי לא מכיר את הקיסרית החריפה? או את המאלזית? או הפיליפינית החריפה? כולנו מכירים :) מאד שמחתי כשפתחו את ג'ירף בפתח תקווה, ליד מתחם יכין סנטר. האמת, בכל פעם שלא מתחשק לי לבשל - בדיוק לשם אני לוקחת את הילדים, למתחם הזה, שבשנים האחרונות חווה פריחה קולינרית עצומה. אם פעם פתח תקווה הייתה עיר נטולת חן קולינרי, הרי שהיום, גם אם זה לא בתוך העיר, פתח תקווה כבר מעצמה קולינרית קטנה. 

מיני צ'יזקייק עם טופי קרמל וציפוי שוקולד לבן. עונג גבינתי מתוק! mini cheesecakes

עוד מתכון לשבועות :) הפעם, קינוחים אישיים משגעים, עם תחתית פתי בר קרמל, גבינת שמנת, טופי קרמל, ושוקולד לבן. נו, מה יכול להיות רע בממתק גבינה אישי שכזה? בכלל, מיני צ'יזקייק זה אחד הדברים הכיפיים. יאללה, לעבודה :) mini cheesecakes - מתכון מיני צ'יזקייק על בסיס פתי בר קרמל, עם טופי קרמל וציפוי שוקולד לבן

קינוחי כוסות של גבינה, קרם טופי קרמל, ואספרסו. שבועות כבר כאן!

שבועות כבר בפתח, והוא הפייבוריט שלי. כמה שאני אוהבת את החג הלבן הזה, עם הגבינות המשגעות, עוגות הגבינה היפיפיות, וקינוחי כוסות שעושים שמח. החיבור בין קינוח בצנצנת לבין הגבינות המשגעות יצר לי קינוח גבינתי קפאיני נהדר, עם רוטב קרמל מושלם. אין ספק, זה קינוח גבינה מרשים לשבועות, והוא טעים, כמה שהוא טעים! את הקינוחים האלו מכינים יום לפני ההגשה. הטעמים צריכים להיספג, וביום למחרת זה טעים הרבה יותר. מתכון לקינוח גבינה בצנצנת עם עם אספרסו וקרמל 16 מנות - צנצנות בנפח 150 מ"ל

הרוטב המושלם לסלט חסה. מתכון לרוטב ראנץ', מופלא גם כמטבל!

חסה, אם נהיה רגע הוגנים, היא ירק די משעמם. טכנית :) מצד שני, היא מקוטלגת כאחד מהירקות הכי נצרכים, כי יש לה המון תכונות מעולות. לפני הכל, היא נפלאה לדיאטה. כמות הקלוריות והשומן בה מזעריים. יש בה כמה ויטמינים חיוניים וטובים, כמו חומצה פולית, ויטמין A, ויטמין C, וגם אומגה 3. יש בה סיבים תזונתיים, שעוזרים למערכת העיכול. אם משדכים לה את הרוטב הנכון, היא יכולה להפוך למעדן של ממש. בשביל זה אני פה, לתת לכם את הרוטב הנכון :)

דומינו'ס פיצה שף: אסף גרניטו'ס! Assaf Granit by Domino's Pizza

זה היה אחד מהאירועים המרשימים. הכל התמקד בשני דברים: פיצה, ושף. או שני מותגים: פיצה דומינו'ס, ושף אסף גרניט.

קינוח בצנצנת עם גבינה, קפה, וטופי קרמל. קינוח נפלא לשבועות ובכלל.

שבועות. איזה כיף שהוא כאן. האמת? אני הכי נהנית לזלול "קינוחי צנצנת". אין לי מושג למה, אבל פשוט ככה. כמה שאני אוהבת את החג הלבן הזה, עם הגבינות המשגעות, עוגות הגבינה היפיפיות, וקינוחי כוסות שעושים נעים בלב ובפה. לחג הזה הכנתי קינוח גבינתי קפאיני נהדר, עם רוטב קרמל מושלם. אין ספק, זה קינוח גבינה מרשים לשבועות, ויש רק בעיה אחת: הצנצנות מתחסלות במהירות :) את הקינוחים האלו מכינים יום לפני ההגשה. הטעמים צריכים להיספג, וביום למחרת זה טעים הרבה יותר. מתכון לקינוח גבינה בצנצנת עם עם אספרסו וקרמל 16 מנות - צנצנות בנפח 150 מ"ל

השטן לובשת פראדה, אני הלכתי על לקוסט :)

איך שעברתי את גיל 40, התחלתי להרגיש איך ה-6:6 שליווה אותי מאז ומעולם הולך ונעלם. בהתחלה, היה לי קשה לקרוא ספרים בלילה. אח"כ הגיע תור הסמארטפון, שנאלצתי להרחיק מהפנים כדי לראות מי שלח לי הודעה ומה הוא רוצה להגיד. ואז הגיע שלב הסופרמרקט. פתאום הפסקתי לראות מה המחיר על המוצרים, או איזה צבע מאכל יש על המוצר שאני קונה. האפשרות הנוחה הייתה להאשים את היצרנים והיבואנים: מה, הם לא יכולים להדפיס אותיות קצת יותר גדולות? קוראים לזה הדחקה. שלב הפרידה מה- 6:6 היה לא קל עבורי.  אני? משקפיים? אז מה אם זה רק לקריאה! מה לי ולמשקפיים? ואיפה בכלל קונים?

הגבינות הכי שוות, יריד שבועות הכי שווה - ומתכונים מעלפים לשבועות :)

אני מכורה לחג הזה. שבועות. גבינות. פשטידות. עוגות גבינה. ניוקי, קנלוני, קישים -  ובשבוע שעבר למדתי גם משהו חדש, שעוד לא היכרתי: נודי. כן, כן, יש כזה דבר. 

נגיסי עוף בתנור, בציפוי פנקו וברנפלקס, עם רוטב תפוזים מטריף. טעים ובריא!

מי שמכיר את הבת שלי יודע: לא פשוט להכין לה ארוחת צהריים. היא לא אוכלת ירקות, ולא אוכלת פירות, ולא אוכלת זה, ולא זה, ובקיצור: שניצל ופירה זה המאכל החביב עליה, גם פסטה בולונז, וצ'יפס כמובן. המבורגר? לא בא בחשבון :) לפעמים אני מחפשת דרכים לגוון את השניצלים, ולהפוך את הארוחה לבריאה יותר.

שבוע הקולינריה ההודית במלונות דן. טעמים שאין להם תחליף :)

השף החשוב ביותר בהודו הגיע לבביקור רשמי בישראל, וזו כבר הייתה סיבה טובה להגיע למלון דן בת"א, ולאכול צהריים עם השף Pavan Kapoor, שמתארח פה לרגל שבוע הקולינריה ההודית בישראל. לשף Sanjeev Kapoor יש 5 מסעדות פופולריות בהודו וסניפים ברחבי העולם והוא משתתף באופן קבוע בתוכניות אוכל מובילות ברחבי הארץ. אתר האינטרנט של שף Sanjeev Kapoor, הכולל מעל 15,000 מתכונים מושך בכל חודש מעל 10 מיליון גולשים, ויש לו מעל 4 מיליון עוקבים בדף הפייסבוק שלו, הוא פרסם מעל 200 ספרי בישול ומתכונים אשר תורגמו ל-7 שפות והפכו לרבי מכר ברחבי העולם. מה שהכי הפתיע אותי, שאח שלי, לא פודי רציני, מסתבר שמכיר היטב את השף הפופולרי, וזה אומר הרבה על המעמד של השף, שבהחלט מוכר ברמה העולמית.

מבחן דרך: סאניונג טיבולי. קרוסאובר במחיר הגיוני.

סאנגיונג טיבולי הוא הרכב פנאי החדש של סאניונג הקוריאנית. לקחתי אותו מאולם התצוגה בת"א לנסיעת מבחן בהרי ירושלים, וחזרתי עם תובנות מעניינות. סאניונג טיבולי - מבחן דרך (אפריל 2016)

מתכון לקדרת הבשר שלי: שני סוגי בשרים, ירקות שורש, ויין.

בישול ביין הוא אחד מהחביבים עלי. הטעם העמוק שמתווסף לכל קדירת בשר כמוסיפים לה יין הוא טעם מנצח.  הפעם המתכון שלי הוא מתכון שאני מכינה כבר כמה שנים, במיוחד כשאני מארחת, אבל גם סתם ככה לארוחת צהריים.  מתכון קליל, לא דורש יותר מדי עבודה, כל מה שהוא דורש זה בשר טרי וסבלנות :) קדרת אסאדו ופילה מדומה עם ירקות שורש ויין

הוואינס מציגים: קיץ 2016 הולך להיות אופנתי וחם :) HAVAIANAS

השבוע צעדתי ברחוב הנעליים בלונדון. Neal Street, קוראים לו, לרח' הנעליים בלונדון. לא שברור לי למה, בסה"כ יש ברח' הזה שבשכונת קובנט גרדן כמה חנויות נעליים ממותגות, לא יותר מדי, אבל צעידה יומיומית מהמלון שלי דרך הרחוב הזה, ומעבר ליד החנות הלונדונית של הוואינס, הזכירה לי שברגע שאני נוחתת חזרה בישראל, ומתאפסת, אני צריכה להציג לכם בפוסט את הקולקציה של הנעליים שהפכו כבר מזמן בישראל ובעולם ללהיט אמיתי.  ישראל היא מדינה של קיץ וים, ואך טבעי שלכפכפים הכי ברזילאיות בעולם יהיה ייצוג ישראלי מרשים.

סוד הבשר. החנות שתעשה שמח לאנשי הפליאו ולחובבי הסטייקים.

בשר.  אני מודה, אני מעט קרניבורית. אוהבת בשר, עדיף שידמם טיפה. בשר איכותי עושה לי שמח. מצד שני, בדר"כ אני קונה בסופר ביחד עם כל הקניות. ככה זה היה, עד שגיליתי את חנות הבשר של רמי בכפר סבא. היא נקראת "חנות הפליאו של רמי", אבל היא לא רק לפליאוליטים, היא "של העם". נכון, לטבעונים וצמחונים אין ממש מה לחפש שם, אבל לכל השאר - ממש כן. ואני?  מאושרת. היא קרובה לבית שלי, המחירים בה סבירים לחלוטין, ורמי נותן טיפים על הדרך. ורמי - צריך לפגוש אותו כדי להבין. הוא אוהב בשר בערך כמו שאני אוהבת את הילדים שלי. הוא מלטף אותו, מעסה אותו, ומטפל בו בהרבה אהבה.